Proteine brute

Proteine brute
61 Views

O postare brută pe proteine brute

îndemnându-mi cercetările în nutriția albinelor de miere, am continuat să dau declarații despre conținutul de proteine brute din diferite tipuri de polen. Potrivit unui buletin de extindere al Universității din Florida, conținutul de proteine brute din polen variază între 6% și 30% din greutatea uscată, în funcție de sursa florală. Mai mult, articolul susține că albinele de miere larvă și nou apărute necesită o dietă care conține proteine brute între 20% și 25%.

de unde mi-a venit întrebarea: ce naiba este proteina brută? Cum este diferită de proteina veche obișnuită?

Conform diferitelor dicționare, „brut” poate însemna nerefinat, lipsit de finisaj sau de lustruire, lipsit de cultură sau rafinament, rudimentar, natural, brut sau contondent.

Proteina brută nu este însă niciuna dintre acestea. În schimb, este un nivel de proteine estimat. Estimarea este derivată dintr-o analiză chimică a cantității de azot din polen. Cantitatea de azot este apoi înmulțită cu o constantă (de obicei 6,25-6,38) care produce o estimare a proteinei totale.

Dar azotul se găsește și în alte părți ale bobului de polen, nu doar în proteine. Acest alt azot aruncă estimarea și creează diferența dintre proteina adevărată și cea brută. Din fericire, de obicei nu există prea mult din acest alt azot, deci estimările sunt destul de bune.

Cu toate acestea, când vine vorba de nutriție, nu toate proteinele sunt utilizate de albinele de miere. Proteina este formată din aminoacizi. Există numeroși aminoacizi care construiesc proteine, dar doar zece dintre ei sunt necesari de albinele de miere. Cele zece de care au nevoie sunt: treonina, valina, metionina, leucina, izo-leucina, fenilalanina, lizina, histidina, arginina și triptofanul. Celelalte sunt cunoscute ca neesențiale.

Problema cu estimarea proteinei brute este că include azot din toate sursele, inclusiv aminoacizii neesențiali. Deci, atunci când evaluați polenul ca sursă de hrană, trebuie să știți că este profilul aminoacizilor, nu doar nivelul proteinei brute.

Polenul de păpădie, de exemplu, poate avea un conținut de proteine brute de 22,69 (Jivan, A. și colab. 2011), dar este deficitar în patru dintre aminoacizii esențiali: arginina, izoleucina, leucina și valina.

Concluzia este că albinele cu miere au nevoie de o varietate de tipuri de polen în dieta lor pentru a se asigura că obțin toți aminoacizii esențiali. Proteina brută este o estimare a conținutului de proteine, dar cu siguranță nu spune întreaga poveste.

Proteine brute : Polen Albine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *