Miere de Rapita

Miere de rapita
44 Views

Miere de Rapita

Mierea de rapita este obtinuta din Brasica napus , planta oleaginoasa, care, in ultimii ani
acopera mari suprafete. Mierea de rapita se recolteaza in luna mai, daca provine din insamantari de toamna

Descriere :

Coloratia este foarte slaba, nu depaseste 35 mm pe scara Pfund (gradata de la 0 la 140mm). Mirosul este specific, amintind de varza. In schimb, gustul este foarte placut, nefiind atat de dulce. Continutul de apa este destul de ridicat,18%, datorat si grabei de la recoltare, mierea de rapita poate cristaliza chiar in faguri, devenind imposibil de extras. Valoarea ph este relativ ridicata si aciditatea destul de slaba – (ph = 4, aciditatea totala de ordinul a 15 meg./kg).

Conductibilitatea electrica foarte scazuta indica un continut scazut in substante minerale. Structura zaharurilor este caracterizata prin abundenta glucozei, care domina asupra fructozei. Aceasta este cauza cristalizarii extrem de rapide a mierii. Ca si consecinta, mierea de rapita se comercializeaza doar cristalizata. Aspectul este al unei creme, datorata cristalelor foarte fine. Deci este o miere „tartinabila”, care ramane pe felia de paine!

Ea se stoarce din fagure exclusiv prin mijloace mecanice, la rece. Mierea cruda pastreaza intacte enzimele si vitaminele, fiind astfel mai eficienta in aplicatiile terapeutice.

Adaugă în coș

Miere de Rapita 1 Kg

Cumpara Miere de rapita

CryptoMedia Inc Multumim ca ne-ai vizitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *